Na 160.000 kilometer jaarlijkse APK voor benzineauto’s

 • bg_image1
  Familiebedrijf
  Vaste klantenkring
  Missie
  De behoeften van onze klanten altijd centraal stellen
  .
  title_image1
 • Vakmanschap,
  Kennis
  en een goede service
  Bij Autobedrijf van Vegchel
  is uw auto in uitstekende handen.
 • bg_image3
  Koffie staat klaar
  terwijl u wacht!
  title_image3
  In geval van nood wordt er 's avonds gewoon wat langer doorgewerkt.
  Dat is nu eenmaal het voordeel van een familiebedrijf.
 • bg_image4
  title_image4
 

Van harte welkom

Bij Autobedrijf van Vegchel, waar de koffie altijd voor u klaar staat.

 

Onbezorgd genieten

Passie is wat ons drijft om te kunnen zorgen dat u zorgeloos kunt rijden.

 

In goede handen

Bij Autobedrijf Van Vegchel gebeurt dit met de grootst mogelijke zorg en deskundigheid.

 

Vakmanschap

Door opleidingen en ervaring zijn onze technici goed getraind.

 

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu heeft op advies van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en het APK-overlegorgaan (SO APK) onder andere besloten ook benzineauto’s jaarlijks op te roepen voor de APK, zodra de kilometerstand van 160.000 is bereikt. De nieuwe regel zouden vanaf mei 2018 moeten gelden.

De nieuwe regel zouden vanaf mei 2018 moeten gelden. Het eerste keuringsmoment voor benzineauto’s met een registratiedatum van 2005 of later, blijft na vier jaar. Er komt geen APK-plicht bij wijziging van tenaamstelling van een auto.

BOVAG heeft zitting in het SO APK. Uit de historische APK-gegevens blijkt dat het aantal gebreken bij oudere auto’s en met hoge kilometerstanden aanmerkelijk toeneemt. Dieselauto’s en benzineauto’s van voor 2005 worden voor het eerst na drie jaar voor APK opgeroepen en daarna jaarlijks (3-1-1-1); benzineauto’s van 2005 en later zijn na vier jaar voor het eerst aan de beurt, vervolgens in het zesde en achtste jaar, en daarna pas jaarlijks (4-2-2-1). Als al eerder de 160.000 kilometer wordt bereikt, geldt voor dat voertuig vanaf dat moment een jaarlijkse keuringsplicht. De kilometerstanden worden sinds vorig jaar door de RDW centraal geregistreerd en moeten verplicht worden ingevoerd bij APK, overschrijving en bij vrijwel alle onderhoudsmomenten.

Oldtimers en landbouwvoertuigen
Voertuigen van 50 jaar of ouder worden uitgezonderd van de APK-plicht, in plaats van de huidige grens van 1 januari 1960, terwijl de tweejaarlijkse APK voor auto’s ouder dan 30 jaar gehandhaafd blijft. Voor land- en bosbouwvoertuigen met een maximumsnelheid boven de 40 kilometer per uur wordt een tweejaarlijkse APK-plicht ingevoerd.

Apparatuur en keurmeesters
In de APK-werkplaatsen blijft de keuringsfrequentie voor emissiemeetapparatuur gehandhaafd op 12 maanden en voor apparatuur om gewicht, druk, krachten en geluidsniveau te meten wordt dat 24 maanden, tenzij de fabrikant ervan anders voorschrijft. APK-keurmeesters krijgen een pasfoto op hun bevoegdheidspas, de mogelijkheid voor een datachip op de kaart wordt onderzocht en er moet bij een eerste keurmeesterexamen een Verklaring omtrent Gedrag worden overlegd.

BRON: BOVAG

Olie in de aderen

Passie zit in ons DNA en dat ziet u bij Autobedrijf van Vegchel terug op de werkvloer. Onze technici zijn door middel van opleidingen en ervaring toegelegd op de meest uiteenlopende vormen van auto onderhoud.
Zij werken met de vereiste speciale gereedschappen en kennen álle modellen van uw merk door en door...

 
 • footer_logo
 •   Twistweg 1A 5816 AE Vredepeel
 •   0478 546206
 •   0478 546782
 • info@vegchel.nl

    chiptuning